Блогер із каналу RandomGaminginHD вирішив провести цікавий експеримент: перевірити, як сучасні ігри працюють, якщо їх запускати зі звичайної USB-флешки.

Він вибрав флешку SanDisk об'ємом 256 ГБ з інтерфейсом USB Type-C та підключив її до потужного комп'ютера з процесором Core i5-12400F, відеокартою GeForce RTX 4060 Ti та 16 ГБ оперативної пам'яті. Його мета була зрозуміти, чи можна використовувати такі накопичувачі, якщо на основному диску не вистачає місця для встановлення ігор.

Starfield / фото: скриншот Youtube
Starfield / фото: скриншот Youtube

Насамперед блогер запустив свіжий хіт від Bethesda – Starfield. Гра цілком нормально працювала з флешки, хоч і не без нюансів. Час завантаження збережень був у два рази більший у порівнянні з SATA SSD, але текстури та звукові ефекти завантажувалися без проблем, що вигідно відрізняло її від запуску зі звичайного жорсткого диска.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Єдиний мінус - це мікростаттери, невеликі посмикування під час гри, але вони не сильно псували враження від геймплею.

Далі блогер перевірив Marvel's Spider-Man Remastered. І тут флешка показала себе просто чудово. Гра завантажувалася з такою ж швидкістю, як і з SATA SSD, і жодних проблем із плавністю фреймрейту не виникало. З таким самим успіхом флешка впоралася і з Counter-Strike 2.

Marvel's Spider-Man 2 / фото: скриншот Youtube
Marvel's Spider-Man 2 / фото: скриншот Youtube

А ось із Baldur's Gate 3 ситуація була трохи складнішою. Хоча гра загалом працювала нормально, були помітні деякі недоліки. Наприклад, NPC іноді з'являлися буквально з повітря, якщо швидко переміщувати камеру. Час завантаження збережень збільшився на 40% в порівнянні з SATA SSD, але на продуктивності це особливо не позначалося - фреймрейт і текстури були в порядку.

З Cyberpunk 2077 справи були навіть кращі. Гра завантажувала текстури без затримок і проблем із кадровою частотою, хоча час завантаження був удвічі вищим, ніж із SATA SSD. Тим не менш, флешка показала, що справляється краще, ніж звичайний жорсткий диск.

Висновок виявився цікавим: сучасні USB-флешки цілком можуть використовуватися для встановлення та запуску ігор, якщо на основному диску не вистачає місця. Звичайно, час завантаження буде більшим, і можливі невеликі затримки, але в цілому такий спосіб цілком життєздатний.

Раніше стало відомо, педофіл 2 роки після блокування в Roblox чекав, щоб зґвалтувати дитину: про неї знали діти, але не копи

Вам буде цікаво дізнатися, Valve повертає Гордона Фрімена? Через 10 років з'явилася інформація про Half-Life 3

Читайте також: геймери спільноти Fortnite шоковані баном гравця на 7980 років, що він такого накоїв