Розробники української гри STALKER 2 опублікували 35-хвилинне відео, що проливає світло на створення цього довгоочікуваного проекту. Відео можна знайти на YouTube-каналі GSC Game World, і воно дає нам можливість заглянути за лаштунки розробки гри.

У цьому відео творці гри розповіли, що багато локацій у STALKER 2 мають реальні прототипи. Деякі з них були повністю скопійовані, інші ж зазнали змін, щоб створити більш атмосферні та інтригуючі простори.

STALKER 2: Серце Чорнобиля / фото
STALKER 2: Серце Чорнобиля / фото

Гра обіцяє передати почуття "свободи" та "самотності" в альтернативній Чорнобильській зоні відчуження завдяки великим та відкритим локаціям.

Однією з головних рис гри стане система A-Life 2.0, яка симулює життя в ігровому світі. Це означає, що люди, чудовиська та тварини будуть взаємодіяти між собою без вашої участі, створюючи живе та динамічне середовище.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

STALKER 2 надасть гравцям величезну кількість контенту та свободи вибору, але, як заявляють розробники, за одне проходження ви не зможете побачити все. Ваші рішення матимуть значний вплив на сюжет і можуть змінити те, як головний персонаж Скіф сприймає навколишній світ.

Крім того, фракції у грі можуть змінювати своїх лідерів, а кожна їхня дія матиме вплив на ігровий всесвіт.

У грі буде доступно 20 різних регіонів з унікальною архітектурою та аномаліями. Одним із нововведень стануть нові локації, недоступні у попередніх іграх серії. Наприклад, гравці зможуть відвідати церкву на болоті, де блукають зомбовані сталкери, уражені Псі-випромінюванням.

S.T.A.L.K.E.R 2: Серце Чорнобиля / фото: EG
S.T.A.L.K.E.R 2: Серце Чорнобиля / фото: EG

Ігровий арсенал налічує 35 видів зброї, кожне з яких можна налаштувати на власний розсуд. Крім того, STALKER 2 не матиме традиційної системи прокачування рівнів – натомість гравці будуть накопичувати досвід через помилки та успішні дії.

Серед інших особливостей – запис трьох годин кат-сцен для кращого розкриття персонажів та їх мотивів. Гра виходить на PC і Xbox Series X/S і буде доступна на таких платформах як Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, Xbox Store і Game Pass. Розрахований на багато користувачів режим додадуть після релізу.

STALKER 2 обіцяє бути не тільки масштабною та нелінійною, але й складною грою, в якій кожне ваше рішення може суттєво змінити перебіг подій.

А ми нагадуємо, Life is Strange повертається до коріння, а з нею і Макс Колфілд: коли реліз

Раніше стало відомо про те, що Nvidia прокачала підтримку Star Wars Outlaws та Marvel Rivals: ексклюзивні трейлери

Крім того, Знай.ua повідомляв, можна стати щуром і дертися по стінах: шанувальників Terraria вразили новими функціями гри