Microsoft готує приємний сюрприз для гравців: наступного місяця вони запускають потокову передачу ігрових бібліотек Xbox. Джерела, знайомі з планами компанії, поділилися з The Verge, що Microsoft має намір протестувати можливість стримінгу ігор, які вже є у вас, але не входять до підписки Xbox Game Pass.

Ця нова фішка, відома як Project Lapland, стане частиною масштабного оновлення, в рамках якого Microsoft налаштовує свої сервери Xbox Cloud Gaming на підтримку багатьох ігор – цілих тисяч.

Спочатку нові можливості тестуватимуть Xbox Insiders у листопаді, а потім розширять доступ для інших гравців та ігор.

Xbox
Xbox

Президент Xbox, Сара Бонд, заявила, що "з листопада гравці зможуть прямо з програми Xbox на Android купувати та грати в ігри". Це означає, що після завершення робіт з додавання повної бібліотеки ігор Xbox Cloud Gaming ви зможете купити гру на Android і відразу ж почати її транслювати на своєму пристрої.

Популярні новини зараз
Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими Буде лише 700 грн: багатьох українців приречуть на голодну старість Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина
Показати ще

Цей проект замислювався ще у 2020 році із запуском xCloud, але через необхідність налаштувати інфраструктуру для тисяч ігор, а не сотень, все затримувалося. Тепер, схоже, все рухається у правильному напрямку. Але не варто забувати, що деякі видавці можуть не дати свої ігри через ліцензійні обмеження або умови угод.

Також Microsoft працює над мобільним браузерним магазином Xbox, який спочатку планувалося запустити у липні. Він почне з пропозицій і внутрішньоігрових предметів, і потім розшириться і гри власних розробок.

У серпні компанія повідомила, що тестування магазину триває успішно і незабаром буде більше інформації.

Поспішаємо повідомити, Хbox готує нове покоління консолей до 2026 року – чутки

Раніше нам стало відомо про закулісся STALKER 2: Серце Чорнобиля: 35 хвилин одкровень про нові особливості гри

Читайте також, кіберпанковий детектив з елементами Minecraft вже в ранньому доступі: захоплюючі кадри Shadows of Doubt