Голова і засновник приватної космічної компанії SpaceX Ілон Маск поділився важливою інформацією. Зі слів відомого винахідника і бізнесмена, перспективний американський пілотований космічний корабель Dragon-2 відправитися до МКС у безпілотному режимі.

Про це стало відомо завдяки публікації Ілона Маска в Twitter.

Згідно з новим постом Маска, запуск повинен відбутися в лютому 2019 року.

"Близько місяця залишилося до першого випробувального польоту орбітального пілотованого Dragon", — розповів Ілон Маск.

Варто нагадати, що космічний "Дракон" прилетів на МКС. На фото в ілюмінаторі видно наближається Dragon, а в повітрі станції завис плюшевий дракон. Командир нинішньої експедиції на борту Міжнародної космічної станції Олександр Герст показав, як до їх орбітальному будинку на висоті 400 км над поверхнею Землі наближається безпілотний вантажний корабель Dragon приватної компанії SpaceX. Варто зазначити, що це пристрій доставляє із Землі на МКС всі необхідні продукти, а також необхідні ресурси та одяг для космонавтів.

“На одному з фото в ілюмінаторі видно наближається Dragon, а в повітрі станції завис плюшевий дракон. Кількість драконовий на МКС подвоїлася!" - пише в Twitter американська астронавтка Енн Макклейн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що NASA і SpaceX домовилися про дату запуску безпілотної місії Demo-1 до Міжнародної космічної станції. Швидше за все, ракета матиме цінний вантаж для космонавтів. Якщо дозволить погода, запуск відбудеться у четвер, 17 січня, повідомляє NASA.

Планується, що за результатами запуску інженери зберуть необхідні дані про характеристики корабля Crew Dragon, функціонуванні систем наземного забезпечення, орбітальної та стикувальної систем, а також протестують приземлення апарату. Загалом, компанія планує ще раз все ретельно перевірити, щоб збільшити ймовірність успішної місії.

Нагадаємо, щабель ракети Falcon 9 впала в океан і "вижила".

Як повідомляв Знай.uа "живилися енергією від удару блискавки": інопланетний корабель випадково потрапив на відео, на цей раз все серйозно.

Знай.uа писав, космонавт прокоментував IQ росіян, які вирішили перевірити подвиг Армстронга.