Корпорація Microsoft працює над новою операційною системою Lite OS, яка буде призначена для слабких пристроїв. Втім, система зможе працювати як на смартфонах і планшетах, так і на ПК. Компанія сподівається, що зможе створити цілу екосистему пристроїв з однієї ОС.

Завдяки новинці Microsoft спробує зупинити швидке зростання частки Chromebook на ринку, повідомляє Android Police.

За даними джерел, Microsoft працює "за агресивним графіком", щоб завершити Lite OS. Подібно Windows 10 S, Lite OS може працювати тільки з додатками універсальної платформи Windows (UWP) і деякими веб-додатками. До того ж, в мережі з'явилося зображення екрана, на якому зображена робота нової операційки.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Передбачається, що компанія розглядає можливість додавання підтримки традиційних додатків Windows (Win32), можливо, запустивши їх у захищених контейнерах. Швидка продуктивність, простота використання, низькі експлуатаційні витрати є ключовими цілями для Lite OS. Будемо сподіватися, що слабкі комп'ютери все ж зможуть оновитися, щоб позбутися від купи непотрібних додатків, які є в Windows 10.

Нагадаємо, що Apple Watch Series 5 отримають унікальну функцію, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що девайс навчиться стежити за сном свого власника, що дозволить отримувати більш точну інформацію про стан свого здоров'я. Швидше за все, девайс покажуть світу вже у вересні 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony назвала дату смерті ігрової консолі PS Vita. Повідомляється, що ігрова консоль не користувалася величезною популярністю, у зв'язку з чим компанія вирішила припинити постачання і виробництво цієї портативної ігрової приставки.

Знай.uа писав, що Xiaomi Pocophone F1 різко впав в ціні. Нагадаємо, що на момент початку продажів девайс продавався за ціною в 10 тисяч гривень. Тепер же девайс можна придбати на території України за 8 000 гривень.