Популярність операційної системи Windows 7 з кожним днем падає, а сприяє цьому всіляко Microsoft, мотивуючи користувачів використовувати більш нове та сучасне програмне забезпечення. Однак, Windows 10 сама по собі не менш небезпечна ОС, так як хакери практично кожен день знаходять нові лазівки для злому пристроїв користувачів.

10 березня 2019 року, в офіційному блозі Google з'явилася інформація про те, що компанії вдалося виявити в сьомий “вінді” відразу дві критичні уразливості, які вже використовуються хакерами для проникнення шкідливого коду ОС.

Набагато важливіше те, що мова йде про уразливість нульового дня, яка складається з двох прогалин у системі захисту. Іншими словами, улюблену ОС користувачів успішно зламали, і це торкнеться абсолютно всіх користувачів Windows 7. Сама корпорація Microsoft вже знає про цю уразливість. Так, фахівці займаються вирішенням цієї проблеми, але на це може піти кілька тижнів.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Щоб вже зараз захиститися від критичної проломи, яку виявила Google, компанія Microsoft радить оновити Windows 7 до Windows 10, де такої проблеми просто немає. Користувачам варто бути вкрай обережними, щоб убезпечити себе.

Нагадаємо, експерти перевірили новий флагман Samsung Galaxy S10 на ремонтопридатність. На подив публіки, він заробив всі 3 бала і 10. Це означає, що куди простіше купити новий пристрій, ніж відремонтувати. Враховуючи незвичайні параметри екрана, його ремонт обійдеться в 10 000 грн, якщо не більше. Втім, відремонтувати гаджет самостійно точно не вийде.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Meizu представив бюджетний смартфон Note 9. Головною фішкою девайса виявилася топова камера. До того ж, новинка вже з'явилася в Україні. Що стосується цін на прилавках, за девайс доведеться заплатити близько 7 500 гривень.

Знай.uа писав, що популярний месенджер Viber раптово додав нічну тему для додатків на смартфон. Активувати її досить просто, і кожен бажаючий може випробувати новий функціонал програми.