Не встиг анонсований стандарт USB 3.2 запрацювати в повну силу, як USB Promoter Group оголосила про перехід на новий стандарт інтерфейсу USB 4.0. Докладні характеристики технології будуть розкриті пізніше в 2019 році, але компанія оголосила загальні можливості нового порту підключення. Втім, тут нічого дивного немає. Передача даних прискорилася практично в десять разів.

Базуватися USB 4.0 буде на Thunderbolt 3 і буде повністю назад сумісний із стандартами USB 3.2 і USB 2.0 (з останнім через перехідник). Таким чином, стара флешка зможе спокійно працювати в новому інтерфейсі без проблем. І все ж, чи потрібно це нововведення в епоху хмарних сховищ та всесвітньої мережі - загадка. Якщо раніше флешки користувалися величезною популярністю, то тепер вони поступово залишаються в минулому, як це було з CD-дисками, і дискетами.

Пристрої, розроблені під USB 4.0, зможуть передавати дані з величезною швидкістю – до 40 Гбіт/с. Цей показник у два рази більше нещодавно прийнятого USB 3.2. Новий стандарт забезпечить стабільне підключення зовнішніх відеокарт, а також живити два дисплеї з роздільною здатністю 4K або одного 5K. Щоб скористатися всіма перевагами стандарту, потрібно сертифікований кабель з роз'ємом USB Type-C. Втім, нову технологію будуть впроваджувати в нові пристрої, так що для любителів жорстких дисків.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi приготувала приємний сюрприз для користувачів прошивки MIUI 10. Повідомляється, що в цей раз компанія додала функцію для швидкого доступу до додатків. Це спростить використання смартфона.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що голосовий помічник від Apple, Siri, здатна виштовхувати воду з динаміків. Повідомляється, що Siri запускає звук на такій частоті, яка здатна виштовхнути воду з динаміків. Чудова можливість для тих, хто любить приймати душ разом зі своїм телефоном. Судячи з усього, миска з рисом більше не потрібна.

Знай.uа писав, що старий баг в прошивці iOS від Apple знову дав про себе знати. На цей раз, компанія так і не прибрала чи не головний недолік операційної системи для iPhone і iPad. Баг полягає в тому, що при перекладі на літній час, смартфон може і не перевести час в автоматичному режимі.