Ніколи не пізно розвиватися і відкривати нові грані. І Джон Гуденаф, 94-річний винахідник літій-іонних батарейцьому кращий приклад.

Він розробив аналог власної батареї. Але більш стійкий і безпечний. Втім, ніхто, крім нього, цього зробити не міг краще, так як саме він і створив акумулятори на такій основі, які можна зустріти в кожному сучасному смартфоні і не тільки.

нової батареї використовується скляний електроліт з натрієвих або літієвим покриттям, ємність якого в три рази перевищує ємність літій-іонної батареї. Це відмінна новина для виробників смартфонів, які з кожним роком намагаються збільшити обсяг енергії в смартфонах.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Вона заряджається за лічені хвилини і працює як в холодну, так і в жарку погоду. Батарея витримує принаймні 1200 циклів зарядки-розрядки, і цього більш ніж достатньо для середньостатистичного смартфона.

Гуденаф вважає, що ця технологія акумуляторів може стати проривом, який виведе електромобілі в масове русло. Втім, не тільки автомобілі: різні гаджети, аж до ноутбуків теж отримають поліпшення.

Нагадаємо, що дизайн Samsung Galaxy Note 10 злили в мережу. Повідомляється, що девайс отримає незвичайний екран, як у Galaxy S10, а також дірки в дисплеї під фронтальні камери. Крім цього, на тильній стороні апарату розташується четвірна камера, яка перевершить за якістю фото навіть Galaxy S10, ціна якого починається від 25 тисяч гривень.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що камерофон Nokia 9 PureView перевірили на ремонтопридатність. Виявилося, що під корпусом величезна кількість клею, а щоб розібрати апарат, необхідно відкрутити 13 болтів. Втім, в домашній умовах смартфон можна відремонтувати, але варто запастися терпінням.

Знай.uа писав, що глава Huawei повідомив, що в разі необхідності може відмовитися від Android і Windows 10 для своїх пристроїв. Швидше за все, компанія вже розробляє власну ОС для смартфонів, і навіть ПК. Втім, коли світ побачить творіння китайської корпорації - невідомо.