Компанія Google раптово випустила першу попередню версію Android Q, яку спочатку чекали 11 березня. Вже за традицією ця збірка призначена для розробників, які першими пробують нову версію мобільної системи. Однак, ми вже сьогодні можемо побачити головні відмінності нової версії Android для смартфонів.

Одною з ключових змін в Android Q є додатковий пункт в налаштування конфіденційності, який дозволяє користувачам обмежувати доступ встановленими програмами розташування в той час, коли вони не запущені. Судячи з усього, Google почала дбати про безпеку даних своїх користувачів.

В Android Q з'явилася підтримка складних пристроїв, про що представники Google заявляли ще в листопаді минулого року. Операційна система тепер краще справляється з припиненням і відновленням роботи програм у фоновому режимі, а також навчилася змінювати розмір додатків для різних режимів розділеного екрану, що має бути корисним для складних пристроїв, таких як Galaxy Fold і Huawei Mate X. Втім, кількість користувачів гнучкими смартфона дуже мало, і навіть через рік ситуація швидше за все не зміниться.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ще одна корисна функція – це новий API панелі системних налаштувань, який дозволить розробникам реалізувати миттєвий доступ до настройок смартфона, таким як Bluetooth, Wi-Fi і NFC безпосередньо в додатку. Це зручна система, що користувачі iPhone насолоджуються вже довгі роки.

Серед інших змін варто відзначити підтримку нового формату динамічної глибини зображень, який містить JPEG, метадані елементів глибини XMP і карту глибини в одному і тому ж файлі.

Зазначимо, що це далеко не фінальна версія, а виходу Android Q варто чекати ближче до осені.

Нагадаємо, що в магазині Google Play для Android-пристроїв новий рекордсмен - Google Maps. Додаток завантажили близько 5 мільярдів разів, і це абсолютний рекорд на сьогоднішній день. Незважаючи на те, що цей додаток встановлюється “прямо з заводу”, це вважається за скачування, адже Google агресивно нав'язує свою продукцію, і це стосується і Android.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до офіційного виходу, зганьбив корпорацію. Справа в тому, що компанія хотіла якнайшвидше зібрати потрібну кількість смартфонів, але в підсумку компанія зганьбилася перед світом. Справа в тому, що в смартфонах немає спалаху. Так, Xiaomi просто забула вставити в смартфони спалах.

Знай.uа писав, що глава OnePlus вирішив відмовитися від звичайних навушників на користь бездротових. В майбутніх смартфонах компанії не буде роз'єму для навушників, що спровокує вихід нових і цікавих навушників.