Ще до загострення торгової війни між Китаєм і США і блокування доступу до американських технологій і компонентів глава китайського виробника Huawei Річард Ю говорив, що в разі необхідності компанія зможе відмовитися від Android на користь мобільної платформи власної розробки.

Раніше глава компанії повідомив, що розробкою цієї ОС займалися ще з 2012 року, і її вихід настав. Однак, нова операційка отримає назву не Kirin OS, як це очікувалося, а Hongmeng. Причину, по якій ОЗ змінили ім'я не повідомляється, але це вже не так і важливо. Всі в очікуванні виходу новинки, щоб порівняти з Android і iOS.

Джерело не конкретизує, чи є Hongmeng кодовою назвою проекту, або ж це фінальне продукту ім'я, під яким він буде запущений на ринок. Нагадаємо, що раніше цієї ОС приписували куди більш логічне ім'я Kirin OS.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що стосується самої ОС, інсайдери повідомляють, що вона буде більше схожим на iOS від Apple, ніж на Android.

Нагадаємо, що компанія Vivo готує до виходу відразу 2 нових смартфона, які будуть мати флагманські характеристики, при цьому будуть продаватися за доступною ціною. Крім непоганих показників камери, девайси отримають величезний об'єм акумулятора - 5000 ма. Подібними досягненнями не можуть похвалитися навіть iPhone XS Max і Samsung Galaxy S10. Що стосується цін, смартфони будуть продаватися не дорожче 400 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Huawei дала перший коментар з приводу припинення співпраці з Google. Компанія повідомила, що зробила дуже багато для просування ОС в маси, а також допомогла Google розвивати Android OS. Втім, корпорація вже має гідну заміну операційки від пошуковика - Kirion OS, яка незабаром з'явиться на смартфонах. Повідомляється, що її розробкою займалися ще з 2012 року.

Знай.uа писав, що експерти розповіли, коли електрокари перевершать по популярності дизельні та бензинові авто.