Надії Huawei на зняття санкцій США і збереження партнерських відносин з американськими корпораціями, і Google в тому числі, не завадили їй продовжити підготовку релізу власної операційної системи на заміну Android. Відомо, що компанія готує до виходу нову ОС для смартфонів під назвою Hongmeng. Глава компанії раніше повідомляв, що розробка нової операційки почалася ще в 2012 році, і ось, що її час настав. Компанія залишилася без Android і сервісів Google, але все ж має козир у рукаві.

насправді Huawei стала повноправним власником торгової марки Hongmeng ще 24 серпня 2018 року, проте відомо про це стало тільки зараз. Саме в той день реєстраційна заявка компанії була схвалена Китайським бюро інтелектуальної власності. Ще в 2018 році корпорація була готова відмовитися від послуг Microsoft і Google.

Компанія повідомила, що презентація нової ОС відбудеться вже восени 2019 року, а ось смартфони з нею на борту з'являться в продажі вже на початку 2020 року.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали рендери майбутніх iPhone, вихід яких запланований на вересень 2020 року. Інсайдери повідомляють, що компанія приготує революційні функції, щоб привернути до себе нову аудиторію. Приміром, iPhone отримають 3D-камеру, яка помітно поліпшить якість фото, а також підтримку 5G, якої поки ще не буде в iPhone 2019 року, дебют яких заплановано на вересень 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що користувачі Windows 10 знову виявили нову уразливість. Повідомляється, що зловмисники можуть отримати доступ до комп'ютера віддалено, без втручання користувачів, причому робити це непомітно. Microsoft пообіцяла закрити вразливість найближчим часом.

Знай.uа писав, що компанія Huawei під загрозою банкрутства. Повідомляється, що смартфони компанії можуть опинитися без важливої функції. Технологія Bluetooth тепер недоступна для компанії, так що Huawei доведеться знайти гідну альтернативу.