На цьому тижні Європейський комітет з проведення незалежних краш-тестів авто з оцінкою пасивної і активної безпеки Euro NCAP опублікував звіт за підсумками тестування шести нових автомобілів, в число яких увійшов нещодавно дебютував на ринку Європи електромобіль Tesla Model 3. Судячи зі звіту, автомобіль від Tesla можна назвати еталоном, якщо говорити про безпеку пасажирів і водія.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У відповідному тесті експерти оцінили роботу електронних допоміжних систем Tesla Model 3-12,3 бали з 13 можливих, що склало 94%. Жодному іншому автомобілю (з тестованих разом з Tesla Model 3) не вдалося і близько підібратися до цього результату. Разом з Tesla Model 3 тестування Euro NCAP проходили Skoda Scala, Mercedes-Benz B-Class, Mercedes-Benz GLE, Kia Ceed і DS 3 Crossback. Схоже, можна сміливо сказати, що Tesla не дарма пакує свої автомобілі різними електронними датчиками, які реагують на навколишнє середовище, і мінімізують кількість постраждалих.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Що стосується інших тестів, їх Tesla Model 3 теж витримав з честю. Безпека водія і дорослих пасажирів була оцінена в 36,7 бали з 38 можливих (96%), дітей — у 42,3 бали з 49 (86%), пішоходів — у 35,7 бали з 48 (74%). Завдяки цим результатам автомобіль отримав найвищий пятизірковий рейтинг безпеки. Зазначимо, що інші учасники тесту не змогли наблизитися до результатів творіння Маска.

Нагадаємо, що на ebay в продажу з'явився секретний смартфон від Nokia, який продають за дві тисячі доларів. Повідомляється, що це секретна модель смартфона, який повинен був з'явитися на прилавках ще в 2014 році, однак, компанія чомусь відмовилася починати продажі пристрою. У будь-якому випадку, девайс працює на Android, що велика рідкість для смартфонів Nokia.

Як повідомляв Знай.uа флагманський Xiaomi Mi MIX 2s істотно подешевшав. Тепер гаджет продається всього за 330 доларів. Зазначимо, що раніше за гаджет просили близько 500 доларів, так що ціна помітно впала. За ці гроші покупець отримає 8 Гб оперативної пам'яті, що досить багато навіть для сучасних девайсів.

Також Знай.uа писав, що нове оновлення Windows 10 вивело з ладу мільйони комп'ютерів. Повідомляється, що нова ОС не змогла працювати на застарілих ПК, які випускалися до 2012 року. Це означає, що дане оновлення зламало застарілі комп'ютери мільйонів користувачів. Microsoft знову взялася за своє.