Найбільший електрокар в світі здатний підняти 75 тонн корисного вантажу і зараз активно експлуатується в гірському кар'єрі Chasseral поблизу швейцарського містечка Біль.

Зазначимо, що це не простий автомобіль, а інженерний самоскид, який виконує перевезення важких і габаритних вантажів. Відповідно, такому транспортному засобу просто необхідний величезний запас ходу, а також максимальна потужність.

Самоскид оснащений потужною батареєю на 600 кВт-год масою понад 4,5 тонн. Це в 10 разів більше, ніж встановлюють у класичній версії Tesla Model S. При цьому саме авто важить близько 11 тонн і може підняти близько 75 тонн корисного вантажу. на сьогоднішній день це абсолютний рекорд.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Ді Грассі, щоб дістатися від цементного заводу до кар'єру, де видобувають вапняковий мергель, електромобіль витрачає близько 10% заряду батареї. Але система рекуперації дозволяє навантаженому електромобілю відновити на зворотному шляху 8% витраченої енергії. Така технологія сильно спрощує експлуатацію автомобіля, так і збільшує теоретичний запас ходу.

За день самоскид робить близько 20 ходок і економить компанії Ciments Vigier SA до 50 тис. тонн дизельного палива в рік. Тому тут мають намір закупити ще 7 одиниць аналогічної техніки.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готова випустити новий автомобіль. Звичайно, його ціна приємно здивує користувачів. Всього за 13 тисяч доларів можна отримати сучасний кросовер. Правда, про характеристики даних практично немає, але в салоні буде знаходитися величезний екран для управління системою авто. На жаль, про комплектації даних немає, та й коли автомобіль з'явиться на ринку теж під секретом.

Як повідомляв Знай.uа колишній інженер Nokia розповів, чому смартфони від Nokia на Windows Phone OS провалилися на ринку. Варто відзначити, що виною репутація Microsoft, яка на момент продажу сильно зіпсована. До того ж, провальна Windows 8 відштовхнула користувачів від покупки смартфона на такий же ОС. До того ж, Google Android перевершив Windows за всіма показниками, а Microsoft недооцінила можливості пошукача.

Також Знай.uа писав, що компанія Huawei знову відкладає випуск гнучкого смартфона Mate X. Повідомляється, що корпорація ще не готова представити гаджет публіці, і над ним доведеться ще багато попрацювати.