На конференції DEF CON хакер під ніком MG представив кабель Lightning, здатний зламати будь-який пристрій від Apple з таким роз'ємом. Схоже, тепер навіть зарядні пристрої можуть бути небезпечними для користувачів. Подібних прийомів раніше не було, і тепер це справжня загроза для користувачів продукції Apple.

Зовні він не відрізняється від оригінального Lightning, а при підключенні пристрою до комп'ютера теж немає ніяких ознак, що це підробка.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Одна з ідей використання проводу полягає в тому, щоб взяти цей шкідливий інструмент, що одержав назву O. MG Cable, і замінити оригінал.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Процедура злому виглядає досить просто. Жертва підключає кабель до свого гаджету. Вбудованому в аксесуар чіпу призначається IP-адресу, після чого через додаток Термінал (аналог командного рядка в Windows) можна здійснювати будь-які операції з ноутбуком або комп'ютером жертви. Будемо сподіватися, що подібних хакерських гаджетів на ринку України не виявиться. Відзначимо, що навіть комп'ютер не помітить каверзи в кабелі зарядки.

Нагадаємо, що компанію Apple знову змусять відповідати перед судом. На цей раз за голосового помічника Siri, який записував розмови користувачів, навіть коли ті не знаю про те, що Siri працює. Звичайно ж, Apple намагалася виправдатися тим, що таким чином отримані дані покращують роботу голосового помічника, але користувачів мережі і ця відповідь не влаштувала. тепер же Apple викликають у суд.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung недавно випустила смартфон Galaxy Note 10, який став прямим конкурентом iPhone XS Max. Крім крутий начинки, компанія прибрала з фаблета роз'єм для навушником 3.5 мм. Корпорація аргументує таке рішення тим, що це дозволило збільшити об'єм акумулятора. Насправді ж, обсяг вдалося збільшити лише на 2-3 відсотки, так що користувачі не оцінили зусиль компанії.

Також Знай.uа писав, що приложение Google Maps отримало круте оновлення.