Франція вводить нові правила використання електросамокатів після сотень інцидентів з цими транспортними засобами, в тому числі декілька смертельних ДТП. Про це повідомляє BBC. Схоже, ця країна стане першою, яка ввела правила для власників електросамокатів.

Електросамокати набувають у французів все більшу популярність із-за відсутності негативного впливу на навколишнє середовище.

За словами міністра транспорту Франції Жана-Батіста Джеббари, нові правила будуть заохочувати до "відповідального використання транспортних засобів і відновлять почуття спокою серед пішоходів, зокрема найбільш вразливих категорій: літніх людей, дітей і людей з обмеженими можливостями". Враховуючи, що половина з власників самокатів їздить по тротуарах, а половина-по дорозі, прийняття єдиних правил є дуже правильним кроком.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

згідно з новими правилами водії самокатів повинні бути старше 12 років і не зможуть їздити по тротуарах. Власники такого транспорту зможуть їздити по велосипедних доріжках, дорогах з обмеженням до 50 км/год і за спеціальним зонам. Для їзди на дорогах вони повинні носити шолом і помітну одяг. Звичайно ж, за ігнорування правил передбачений штраф.

За будь-яке порушення передбачається штраф у розмірі €135, а за перевищення швидкості – до €1,5 тис.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.