Вчені, які працюють над програмою розробки безпілотників, створили паливну систему на метанолі, яка тримала їх БПЛА в повітрі протягом 12 годин.

“Їм знадобилося більше двох років, щоб вивести безпілотний літальний апарат FY-36 на стадію літаючого прототипу”, - сказав Чжан Венью, генеральний менеджер Feye UAV Technology, виробника безпілотних літальних апаратів в Тяньцзіні, який співпрацював з Далянским інститутом хімічної фізики.

Безпілотник на спирті, scmp

При вазі 15 кг малошумний FY-36 може бути піднятий дорослим або перевезений в пікапі, і дизайнери заявили, що його гібридна аеродинамічна форма - з чотирма вертикальними гвинтами - може дозволити йому літати на високих швидкостях до 90 км/год. З корисним навантаженням до трьох кілограм FY-36 був розроблений для виконання таких завдань, як перевірка лінії електропередачі, пошуково-рятувальні операції, геологічне картування та збір військової розвідки, але його джерело енергії - це спирт.

Безпілотник на спирті, scmp

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, що Twitter заборонив публікацію гифок. Тепер користувачі залишилися без анімованих картинок, але в компанії представлять аналогічну функцію.

Як повідомляв Знай.uа у популярному додатку Google Photo з'явиться корисна функція. Тепер користувачі зможуть наближати і віддаляти відео при необхідності.

Також Знай.uа писав, що компанія Samsung розробляє бездротовий акумулятор, який зможе заряджати смартфони з підтримкою бездротової зарядки.