Дослідники розробили надійних м'яких роботизованих комах, які рухаються з допомогою штучних м'язів.

Команда з інженерної школи EPFL розробила дві версії цього м'якого робота, який вони назвали DEAnsect. Перший, прив'язаний ультратонкими проводами, вважається дуже міцним. Його можна скласти, вдарити мухобійкою або наступити, не впливаючи на його здатність рухатися.

Другий - без прив'язки, бездротовий і автономний. Ця модель важить менше 1 м і має батарею і електронні компоненти на спині. Машина оснащена мікроконтролером і фотодиодами, які дозволяють розпізнавати чорно-білі малюнки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

DEAnsect був розроблений командою Лабораторії м'яких перетворювачів EPFL (LMTS) у співпраці з Лабораторією інтегрованих приводів (LAI) і колегами з Університету Сержі-Понтуаз, Франція. Дослідження було опубліковане в Science Robotics.

Нагадаємо, що флагманський смартфон OnePlus 8 засвітився в мережі. Про смартфоні мало що відомо, але його точно покажуть публіці в 2020 році, а про ціни і характеристики говорити поки рано.

Як повідомляв Знай.uа, рендери Huawei P40 Pro просочилися в мережу. Тепер ми дізнаємося, як виробник розташує задню камеру з чотирма об'єктивами.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi випустила портативний акумулятор, який продають за копійки.