Британський стартап Exscientia і японська фармацевтична компанія Dainippon Sumitomo Pharma вперше в історії медицини створили ліки за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє BBC.

Штучний інтелект розробив ліки

Так, ці ліки (молекулу DSP-1181) незабаром відправлять на клінічні випробування. Вони призначені для лікування обсесивно-компульсивного розлади людини.

Наголошується, що на створення молекули пішло лише 12 місяців, що в 5 разів швидше, ніж зазвичай витрачають медики.

Керівник Exscientia Ендрю Хопкінс назвав знахідку "ключовою віхою в області розробки ліків".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Ми знаємо, як штучний інтелект застосовується для діагностики пацієнтів і аналізу даних і сканування пацієнтів, але це — безпосереднє використання штучного інтелекту для створення нових ліків", - зазначив він.

Також відомо, що ці ліки створили шляхом алгоритмічного перебору різних комбінацій сполук, які ШІ аналізував на основі великої бази даних. Клінічні випробування вже почалися в Японії. Якщо експеримент буде успішним, то його поширять на інші країни.

Штучний інтелект розробив ліки

До того ж, на даний момент Exscientia працює над ліками від раку і серцево-судинних хвороб і збирається розробити перший прототип з допомогою ШІ до кінця 2020 року.

Нагадаємо, що вчені готові представити свою інновацію - роботів, що складаються з живих клітин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у електрокарів Tesla вже є розвинений штучний інтелект, який здатний у багатьох випадків обходитися без допомоги водія.

Також "Знай.ua" писав, що вчені змогли використати штучний інтелект, щоб вивчити минуле.