Концерн BAIC п'ять років тому створив електромобільний бренд Arcfox, проте до цього часу не вийшов на ринок зі своїми моделями. Першим експонатом може стати кросовер Arcfox α-T (Alpha-T). Відомо, що прообразом нової моделі став концепт Arcfox ECF, презентований рік тому в Женеві. До його дизайну, кажуть, доклав руку сам Вальтер де Сільва, хоча, всупереч китайським звичаям, компанія BAIC говорила про це скромно і рідко.

А у випадку з серійною машиною згадок про причетності прославленого італійця немає зовсім. Звичайно, кросовер став простіше: змінена форма стійок даху, з'явилися "нормальні" фари та дзеркала. Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ.

Кросовер Arcfox α-T, фото: autoreview
Кросовер Arcfox α-T, фото: autoreview

Arcfox α-T став першою моделлю на модульній платформі IMC (Intelligent Module Criterion), компоненти для якої постачають світові компанії BorgWarner, Siemens і Valeo. З точки зору компонування нічого особливого, так і характеристиками кросовер не вражає: на кожній осі встановлено по електромотору, сумарна віддача яких — 218 л.с. і 360 Нм.

Кросовер Arcfox α-T, фото: autoreview
Кросовер Arcfox α-T, фото: autoreview

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Встановлену під підлогою тягову батарею ємністю 93,6 кВт∙год поставляє корейська компанія SK Innovation. Повного заряду повинно вистачити на 653 км пробігу по застарілому циклу NEDC, яким до цього часу користуються в Китаї. Крім того, анонсований α-Pilot, хоча рівень автономності поки не вказано. Варто також зазначити, що дизайн нового кросовера трохи нагадує форми популярного пікапа Tesla CyberTruck.

Випускати Arcfox α-T будуть на новому заводі BAIC BluePark Magna Automobile, створеному спільно з компанією Magna, причому це її перше підприємство за межами Європи, хоча на контрактній основі австрійці вже брали участь в проєктуванні багатьох майданчиків. Тестове виробництво вже йде, постачання товарних машин почнуться влітку. Орієнтовна ціна — 40 тисяч доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні схрестили квадроцикл з автомобілем — унікальний гіперкар вражає стилем і характеристиками.

Як повідомляв Знай.uа Ferrari готується до судового розгляду заради майбутнього позашляховика.

Знай.uа писав, Маск назвав дату запуску чергової ракети SpaceX: буде спекотно.