Генеральний прокурор США Вільям Барр вважає політику Аpple по захисту персональних даних загрозою нацбезпеці. За його словами, це може мати "небезпечні наслідки" для громадської безпеки.

Бар повідомив про це на прес-конференції у зв'язку з розслідуванням збройного нападу на авіабазі у Флориді, при якому загинули чотири людини, передає Forbes.

Генпрокурор заявив, що правоохоронці в цій справі "фактично не отримали жодної допомоги від Apple". Слідство потребувало такої допомоги – через тривале розслідування "у спільників нападника було більше часу, щоб знищити докази", вважає Барр.

Вільям Барр і Дональд Трамп, Newsweek
Вільям Барр і Дональд Трамп, Newsweek

Генпрокурор США назвав "маркетинговим рішенням", що Apple дозволяє лише власникові пристрою розблокувати його, незалежно від обставин.

"Це неприйнятно", – обурився він.

Раніше компанія стверджувала, що надала слідству у цій справі "гігабайти інформації, включаючи резервні копії iCloud, інформацію про облікові записи та дані по транзакціях декількох облікових записів".

У свою чергу Барр звинуватив Apple у співпраці з Росією і Китаєм, які нібито хочуть організувати стеження за громадянами. Згідно з інформацією, компанія переміщує центри обробки даних на вимогу цих країн.

"Якщо технологічні компанії готові виконувати вимоги авторитарних режимів, то у них немає виправдань у разі відмови співпрацювати з країнами, де є верховенство права, які поважають приватність і громадянські свободи", - заявив генпрокурор США.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, експерти підтвердили факт вразливості будь-якого iPhone, дані користувачів у небезпеці.

Як повідомляв портал Знай.uа, Китай помститься США за санкції проти Huawei, Apple під ударом.

Також портал Знай.uа писав, що Apple запатентувала новий загадковий девайс.