У Сполучених Штатах понад 9500 автомобілів Toyota RAV4 і RAV4 Hybrid 2019-2020 років відкликають з-за серйозної помилки при виробництві.

Відгук, оголошений 20 травня 2020 року, показує, що у передніх нижніх важелів підвіски розглянутих транспортних засобів можуть бути тріщини, “які можуть привести до відділення важеля підвіски від вузла переднього колеса”.

Toyota RAV4 trd
Toyota RAV4 trd

Toyota стверджує, що конкретна сталева плита, яка використовується постачальником для виготовлення передніх нижніх важелів підвіски, могла мати тріщини на деяких ділянках своїй поверхні. Японський автовиробник додає, що “якщо транспортний засіб з пошкодженим переднім нижнім важелем (-ами) підвіски часто приводиться в рух з швидким прискоренням і уповільненням протягом строку служби, тріщини в уражених важелях можуть поширюватися, і важіль підвіски може в кінцевому підсумку відокремитися від переднього колеса”. У свою чергу, це може збільшити ризик аварії.

В цілому 9502 моделі RAV4 порушені відкликанням. З них 7330 прикладів - це RAV4 на базі ICE, а 2172 - гібридні моделі RAV4. Транспортні засоби, порушені відкликанням, були виготовлені в період з 25 вересня 2019 року по 29 жовтня 2019 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Виробник автомобілів не зміг дати оцінку відсотка транспортних засобів, які насправді містять дефект. Відгук розпочнеться 12 липня 2020 року, і Toyota зв'яжеться з власниками і безкоштовно замінить обидва важеля передньої підвіски нижній.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що мародери у США вкрали 50 рідкісних авто, вартістю від 60 тисяч доларів за кожну. Дивно, але поліція не стала шукати викрадені авто, так як у неї є справи куди важливіші.

Як повідомляв Знай.uа у США масово відкликають нові автомобілі Ford Mustang. Повідомляється, що з-за неправильного розташування камери, у зв'язку з чим деякі функції для допомоги водіння можуть працювати некоректно, що може призвести до аварій в подальшому.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple просить власників iPhone оновити свою ОС до актуальної версії. За заявами компанії, оновлення виправляє небезпечну вразливість, якою можуть скористатися хакери.