Amazon в середу заявила, що вводить однорічний мораторій на використання поліцією свого програмного забезпечення для розпізнавання осіб, зупиняючи бізнес, який компанія так довго захищала, оскільки багато протестували проти жорстокості правоохоронних органів по відношенню до людей різної раси.

Протести у США, фото: youtube
Протести у США, фото: youtube

Це рішення завершується дворічну битвою між Amazon і активістами за громадянські свободи, які висловили стурбованість тим, що неточність системи може призвести до несправедливим арештів.

Смерть Джорджа Флойда, темношкірого чоловіка, породила побоювання, що розпізнавання осіб буде використано проти демонстрантів несправедливо.

Компанія, яка продає технології хмарних обчислень через свій підрозділ Amazon Web Services, заявила, що вона наполягає на правилах, які забезпечують використання програмного забезпечення з дотриманням етичних норм.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Протести у Вашингтоні, скріншот відео
Протести у Вашингтоні, скріншот відео

“Ми сподіваємося, що цей однорічний мораторій дасть Конгресу достатньо часу для впровадження відповідних правил, і ми готові допомогти, якщо потрібно”, - сказав Amazon.

Amazon заявила, що продовжить дозволяти використання технології клієнтами, які допомагають правоохоронним органам знаходити жертв торгівлі людьми.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що штучний інтелект навчили малювати традиційні китайські картини. Сам по собі стиль досить помилковий, але ентузіасти змогли нейромережа робити дивовижні картини.

Як повідомляв Знай.uа сервіс Карти Google почнуть нагадувати користувачам в громадських місцях за носіння масок і рукавичок. Досить зручний сервіс, який буде підлаштовуватися під закони кожної країни, і видавати відповідні поради.

Також Знай.uа повідомляв, що злодій-неудачник не зміг викрасти Dodge. За словами поліції, він хотів виїхати прямо із салону авто через вхідні двері, але щось пішло не так.