Китайський додаток для створення короткометражних відеороликів TikTok останнім часом знаходиться в центрі суперечок. TikTok штурмом захопив ринок, пропонуючи те, про що інші платформи навіть не мріяли. З тих пір, як вибуховий ріст TikTok став надбанням громадськості, з'явилися плани по створенню конкурента. Останнє творіння Facebook здається гарною копією того, що пропонує TikTok. Сьогодні Facebook Instagram запустив Reel, додаток у США, який має на меті скласти конкуренцію TikTok. Instagram Reel призначений не тільки для США, він також буде доступний більш ніж в 50 інших країнах і регіонах.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Крок Facebook пов'язаний з планами Microsoft придбати TikTok. Через тиск з боку Білого дому компанія-засновник TikTok, Byte Beat, погодилася продати частину бізнесу TikTok. Масштаб Facebook Instagram Reel ще більше посилить конкуренцію з TikTok. Два додатки, Instagram Reel і TikTok, дуже схожі. Обидва призначені для залучення молодих користувачів. Раніше це був Китай, що копіює все американське. Однак в цьому відношенні відбувається зворотне.

З тих пір додаток від Instagram було запущено в Бразилії, Франції, Німеччині та Індії. Сьогодні Facebook розширив його до США та більш ніж 50 інших країн та регіонів. Instagram Reels дуже схожий на TikTok. Він дозволяє користувачам створювати та публікувати 15-секундні відеокліпи.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Facebook Facebook вже випускала додаток, який копіював TikTok-Facebook Lasso, однак він з тріском провалився на ринку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Android-смартфонах з'явиться секретна папка для зберігання файл. Повідомляється, що Google впровадить в нову версію ОС папку, для входу в яку система попросить ввести пін-код. Досить зручна функція, якщо врахувати, що в деяких країнах смартфонами користуються відразу кілька людей.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення Google Chrome дозволить позбутися від докучливих повідомлень в самому браузері. Повідомляється, що функція буде доступною в найближчому оновленні.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 обзаведеться унікальною фішкою. йдеться про магніт, який буде розташований під задньою кришкою, а потрібен він для бездротової зарядки, яку компанія представить разом зі смартфоном.