З сонячної Каліфорнії прийшли цікаві новини. Так, Бюро патентів і торгових марок США опублікувало інформацію про те, що купертинська корпорація Apple зарезервувала права на нову технологію — гаджета з гнучким екраном, який отримає функцію "самовідновлення" від подряпин або інших пошкоджень.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню блогу Patently Apple.

"Під час роботи електронного пристрою можуть з'являтися подряпини або вм'ятини. Для поліпшення зовнішнього вигляду бажано мінімізувати наявність подряпин і вм'ятин. Щоб зменшити кількість пошкоджень, покривний шар дисплея може включати в себе шар матеріалу, який здатний до самовідновлення", - йдеться в повідомленні.

Магазин Apple, фото: gettyimages
Магазин Apple, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

У блозі говориться, що самовідновлення може бути ініційовано або прискорено зовнішнім теплом, світлом, електричним струмом або іншим видом зовнішнього впливу.

У той же час, для підвищення гнучкості покриття може застосовуватися прозорий діелектричний шар з прорізами. У цих отворах буде відповідний прозорий матеріал з еластичними властивостями. На жаль, поки невідомо, коли компанія планує випустити перший пристрій з цією технологією, оскільки зараз мова йде тільки про патент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Україна допомогла США у запуску ракети NASA: надійний партнер вже кілька років.

Як повідомляв Знай.uа, смартфони Xiaomi на MIUI 12 навчили вимірювати пульс.

Знай.uа писав, нова функція Windows 10 допоможе зберегти ваші фото і особисті файли.