Одне з недавніх досліджень показало, що для того, щоб продовжити термін роботи смартфона, його необхідно повністю вимикати на кілька хвилин, або годин раз на 7-10 днів.

На думку експертів, сучасні смартфони схожі у цьому плані на комп'ютери. Виняток на деякий час дозволяє звільнити системні ресурси, зайняті різними додатками та процесами.

Однак найважливіше це заряджати смартфон, коли акумулятор розряджається до 75%. Якщо чекати позначки 25% і нижче, це може скоротити здатність пристрою отримувати і утримувати заряд, пише GSMinfo .

Заряджання смартфона. Фото: скрін youtube
Заряджання смартфона. Фото: скрін youtube

Щоб батарея працювала в повному обсязі, рекомендується заряджати її вже за більш високого рівня розряду, а не доводити до повної розрядки.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На додаток до цього експерти радять регулярно видаляти непотрібні програми, фотографії, відео, документи та кеш від месенджерів, що часто використовуються.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Це допоможе підвищити продуктивність телефону та знизити навантаження на процесор та оперативну пам'ять. Також рекомендується відключати зайві push-сповіщення та постійне виявлення розташування.

Експерти наголошують на важливості встановлення операційних оновлень на смартфон. Вони не тільки виправляють помилки та вразливості, але також можуть запропонувати нові способи покращення керування живленням та продуктивності батареї.

Щоб не пропустити оновлення, рекомендується налаштувати автоматичне оновлення телефону.

Нагадаємо, майбутнє вже дихає нам у потилицю: колишні розробники Apple створили "брошку" яка замінить смартфон.

Раніше повідомлялося, цим грішить майже кожен: що не можна робити, щоб не "вбити" ноутбук.

Також, грай, не соромся: Steam зробив подарунок мільйонам геймерів, який чекали роками.