Минулого року масові атаки спровокували немало проблем для українців: відключення електроенергії, проблеми з теплом в будинках та поганий зв'язок.

Про те як залишатися на зв'язку з рідними розповіли на офіційній сторінці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Всього 4 кроки і ви завжди будете на зв'язку.

Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube
Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube

Крок 1

Для початку перевірте чи забезпечений ваш інтернет провайдер безперебійним живленням на випадок блекаутів. Якщо він використовує Ethernet-технології, то перевірте чи зможе провайдер заживити маршрутизатори в вашому будинку. Одним з варіантів може бути купівля джерела безперебійного живлення спільно з мешканцями будинку. Тоді важливо домовитися з провайдером перед купівлею необхідного обладнання. Ще одним варіантом може стати придбання павербанку для роутера в квартирі.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Крок 2

У відомстві радять заплатити за інтернет-послуги на кілька місяців вперед. Таким чином компанія, яка надає послуги зможе посилити стійкість під час відключень світла за рахунок додаткових коштів.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел
Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Крок 3

Дізнайтеся, де неподалік від вас є Wi -Fi точки або місця для підзарядки пристроїв. Це можуть бути й пункти незламності.

Крок 4

Не використовуйте мобільний інтернет та зв'язок без необхідності при вимкненні світла. Адже саме від навантаження на станції залежатиме тривалість роботи та наявності покриття.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, лайфгаки на випадок відключення світла: як збільшити час роботи ноутбука від акумулятора

Раніше портал Знай інформував, немає відкритого світу та дивні особи: Hogwarts Legacy вийшла на Switch, але геймерам не сподобалося

Також наш портал повідомляв, усім потрібно відпочивати, і смартфону також: як продовжити термін служби улюбленого гаджета