Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити час за відеоіграми, є дуже цікава новина. Більшість геймерів знає, що Elden Ring дуже популярна гра, і поява мобільної версії гри залишалося питанням часу.

Виявилось, що за розробку "мобільної" версії взялася китайська компанія Tencent. Варто зазначити, що оригінальну гру створила японська FromSoftware. Вона вийшла 25 лютого 2022 року для ПК та консолей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі видання Reuters.

Elden Ring, скріншот: YouTube
Elden Ring, скріншот: YouTube

На жаль, було озвучено не так багато деталей. Відомо, що Tencent, найбільша у світі ігрова компанія з доходів, придбала ліцензійні права на гру ще 2022 року. Над мобільною версією працює "команда з кількох десятків людей", але прогрес називають повільним.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Незважаючи на те, що Elden Ring для ПК та консолей коштує 60 доларів (в Україні – від 1799 гривень на Steam), мобільна версія, як повідомляється, планується безкоштовною, але з додатковими внутрішньоігровими покупками.

Elden Ring, скріншот: YouTube
Elden Ring, скріншот: YouTube

Імовірно, це буде різноманітна "косметика", на кшталт скінів для зброї, одягу, інтерфейсу та іншого. Зазначимо, що гра 2022 року не передбачає мікротранзакції.

Жодних даних про те, коли гра може побачити світ, немає. Як відомо, недавно Tencent припинила розробку довгоочікуваної мобільної гри Nier, яка знаходилася в розробці протягом двох років.

Компанія не змогла знайти модель монетизації, яка дозволила б їй окупити вартість ліцензії на франшизу від Square Enix, а також витрати на доведення проекту до завершення. Така ж доля цілком може збагнути і Elden Ring, якщо робота затягнеться.

Tencent все ще наполегливо шукає новий хіт, доки її керівництво говорить про погрози ігровому бізнесу. Поки що компанія продовжує отримувати доходи від своїх минулих популярних проектів, таких як PUBG Mobile, але застарілий запас ігор вже вимагає серйозного оновлення.

Нагадаємо, над оригінальною Elden Ring працювали такі творці, як Хідетак Міядзакі і Джордж Р. Р. Мартін, автор знаменитої "Пісні льоду і полум'я". Однак навряд чи очікується, що вони якось будуть залучені і до цього нового проекту.

Нагадаємо, творець "Fallout" та "Fallout 2" назвав топ-5 RPG за останні 30 років: чому люди досі в це грають.

Раніше повідомлялося, українські розробники серії Metro зізналися, як війна змінила нову частину гри.

Також, "Cyberpunk 2077" б'є рекорд "The Witcher 3" за кількістю одночасних гравців у Steam: шалене відродження.