Технологічний гігант, компанія Google готує суттєві зміни у своєму пошуковому бізнесі. За Google Search із додатковими функціями штучного інтелекту стягуватимуть плату.

Google, яка протягом багатьох років пропонувала безкоштовні споживчі послуги, повністю фінансуючи їх засобами, що надходять від реклами, змусить людей платити за вдосконалення свого основного пошукового продукту.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного видання Financial Times.

Google
Google

За інформацією видання, традиційна пошукова система Google залишатиметься безкоштовною, і реклама продовжуватиме відображатися поруч із результатами пошуку навіть для передплатників.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У травні минулого року Google розпочала тестувати експериментальний пошуковий сервіс на основі штучного інтелекту Search Generative Experience. Функції, розроблені у межах проекту, повільно додавали у основну пошукову систему.

Google
Google

Також цього року Google додала новий преміум-рівень своєї споживчої послуги підписки Google One, призначеної для користувачів, які хотіли використовувати її найсучасніший чат-бот Gemini.

Ймовірно, Google також розглядає додавання певних функцій пошуку на основі штучного інтелекту до своїх преміальних служб передплати.

У Google у свою чергу заявили, що компанія "не працює над пошуком без реклами і не розглядає його", але "продовжуватиме створювати нові преміум-можливості та послуги, щоб покращити пропозиції підписки".

Нагадаємо, "Це не Відьмак 3 у новому одязі": розробники The Witcher 4 приготували геймерам подарунок.

Раніше повідомлялося, чи ви просили? Це сталося! Земля починає зупинятися, вчені помітили тривожний факт.

Також, як покращити сигнал мобільної мережі на смартфоні: прості лайфхаки для iPhone та Android.