Українські розробники ігор останніми роками впевнено завойовують серця геймерів у всьому світі. Їхні унікальні проекти радують і звичайних гравців, і критиків, а деякі з них уже стали справжніми хітами.

Ось кілька крутих ігор, створених українськими студіями, які варто спробувати.

Cossacks 3

Стратегія від GSC Game World, яка повертає нас у часи масштабних боїв козаків у реальному часі. Якщо вам подобаються битви з тисячами юнітів на карті, ця гра є точно для вас.

Cossacks 3 / фото: скриншот Youtube
Cossacks 3 / фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Men of War

Студія Best Way зробила собі ім'я завдяки цій RTS. У грі є три захоплюючі кампанії з 19 місіями, де вам доведеться вести свої війська до перемоги. Хоча продовження не всім сподобалося, оригінал досі цінується багатьма.

Men of War / фото: скриншот Youtube
Men of War / фото: скриншот Youtube

Atom RPG: Post-apocalyptic indie game

Цей проект натхнен класикою Fallout, але з радянським колоритом. Уявіть собі світ, де Холодна війна закінчилася ядерною катастрофою, а ви намагаєтеся вижити в постапокаліптичному СРСР. Гра люблять за складний геймплей та атмосферу.

Atom RPG: Post-apocalyptic indie game / фото:скриншот Youtube
Atom RPG: Post-apocalyptic indie game / фото:скриншот Youtube

Metro Exodus

Постапокаліптична гра, де ви маєте виживати в похмурих і клаустрофобічних тунелях метро. Ця франшиза стала однією з найпопулярніших у жанрі, завдяки своїй глибокій атмосфері та цікавому сюжету.

Metro Exodus / фото: скриншот Youtube
Metro Exodus / фото: скриншот Youtube

Party Hard 2

Якщо вам подобаються жорстокі екшен-ігри з елементами стелсу, цей проект точно для вас. Ви граєте за психопата, який вирішив помститися своїм колегам та босу. Щоб досягти мети, потрібно бути хитрим, використовувати пастки та ретельно продумувати свої кроки.

Party Hard 2 / фото: скриншот Youtube
Party Hard 2 / фото: скриншот Youtube

STALKER series

Ця серія постапокаліптичних RPG-ігор від GSC Game World стала справжнім хітом завдяки своєму унікальному поєднанню жанрів та похмурій атмосфері. Перший реліз, STALKER: Тінь Чорнобиля став справжнім одкровенням і досі залишається культовою грою для багатьох.

Оновлений геймплей Stalker 2, скріншот: Epic Games Store
Оновлений геймплей Stalker 2, скріншот: Epic Games Store

Sherlock Holmes series

Ігри про легендарного детектива Шерлока Холмса еволюціонували від класичних квестів до екшенів із відкритим світом. В останній частині The Awakened розробники додали елемент містики і лавкрафтовского жаху, що робить кожну нову справу ще більш захоплюючою.

Sherlock Holmes series / фото: скриншот Youtube
Sherlock Holmes series / фото: скриншот Youtube

The Sinking City

The Sinking City – це суміш екшен-RPG і хорору, де вам слід розслідувати дивні події в затопленому американському містечку 20-х років. Гра вражає своєю атмосферою та захоплюючим сюжетом, хоча її майбутнє поки що під питанням.

The Sinking City / фото: Steam
The Sinking City / фото: Steam

This Land Is My Land

У цій грі ви берете на себе роль корінного жителя США, який виборює свою землю. Ігровий процес зосереджений на скритності та тактиці, що дозволяє вам діяти хитро та безшумно, захищаючи свою територію.

This Land Is My Land / фото: Steam
This Land Is My Land / фото: Steam

The Age of Decadence

Якщо ви шукаєте щось складне та нелінійне, то The Age of Decadence – це ваш вибір. У цій грі кожне ваше рішення впливає на розвиток сюжету та світу, а геймплей пропонує величезну кількість стилів гри та рішень для квестів, роблячи кожне проходження унікальним.

The Age of Decadence / фото: скриншот Youtube
The Age of Decadence / фото: скриншот Youtube

Ultimate General: Civil War

Це стратегія, яка переносить нас за часів Громадянської війни у ​​США. Ви приміряєте роль генерала, берете участь у більш ніж 50 історичних битвах, піднімаєте бойовий дух армії та накопичуєте досвід, щоб вести свої війська до перемоги.

Ultimate General: Civil War / фото: скриншот Youtube
Ultimate General: Civil War / фото: скриншот Youtube

Такі чудові проекти показують, що українські студії здатні створювати проекти, які поставлять гравців перед складними та цікавими завданнями.

Нагадаємо, конкурент The Sims має намір стати новим фаворитом серед симуляторів життя: найкрутіші функції Inzoi

Раніше ми писали про те, що смулятор дуже "брудної" роботи захоплює Steam: чим привабила гравців Crime Scene Cleaner

Крім того, Знай.ua повідомляв, кіберпанковий детектив з елементами Minecraft вже в ранньому доступі: захоплюючі кадри Shadows of Doubt