Міністерство транспорту США та Федеральне агентство цивільної авіації (FAA) заборонив перевозити на пасажирських літаках літій-іонні батареї і смартфони, заряджені більш ніж на 30%. Судячи з усього, інциденти з Galaxy Note 7, які постійно вибухали, США нагадали про заходи безпеки.

Причиною введення обмежень стали вимоги безпеки, говориться в повідомленні FAA. Чиновники вважають, що літій-іонні батареї можуть спалахнути під час польоту — така ситуація поставить під загрозу як екіпаж літака, так і пасажирів. До того ж, кількість існуючих пристроїв на ринку не дає впевненості в тому, що новий девайс від чергової компані на всі сто відсотків безпечний.

Зазначається, що обмеження не поширюється на перевезення особистих смартфонів, портативних акумуляторів та інших пристроїв з літій-іонними акумуляторами. Мова йде тільки про нові пристроях. На диво, про акумуляторах, які часто вибухають на старих пристроях, ніхто не подумав. До того ж, заборона на перевезення Samsung Galaxy Note 7 немає, а це пристрій відомо завдяки небезпечного акумулятору, який красиво вибухає в невдалий момент.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що Apple Watch Series 5 отримають унікальну функцію, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що девайс навчиться стежити за сном свого власника, що дозволить отримувати більш точну інформацію про стан свого здоров'я. Швидше за все, девайс покажуть світу вже у вересні 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony назвала дату смерті ігрової консолі PS Vita. Повідомляється, що ігрова консоль не користувалася величезною популярністю, у зв'язку з чим компанія вирішила припинити постачання і виробництво цієї портативної ігрової приставки.

Знай.uа писав, що Xiaomi Pocophone F1 різко впав в ціні. Нагадаємо, що на момент початку продажів девайс продавався за ціною в 10 тисяч гривень. Тепер же девайс можна придбати на території України за 8 000 гривень.