Українські інженери з компанії GlobalLogic створили прототип роботизованою руки з використанням технології комп'ютерного зору. З її допомогою пристрій може розпізнавати об'єкти, з якими працює, і успішно використовуватися на складах. У теорії, це допоможе роботизувати виконання різних маніпуляцій на складах і заводах, що знизить ризик отримання травми для робітників під час небезпечної роботи.

Система розпізнавання об'єктів допоможе роботу працювати автономно, без якого-небудь втручання з боку людини або оператора. Рука має свій “мозок”, який здатний давати команди для робота, в залежності від того, який об'єкт перед ним.

Технологію комп'ютерного зору компанія вже використовувала раніше, встигнувши задіяти її в автомобільній промисловості. Новий проект в області робототехніки співзвучна сучасним світовим трендам. У планах українських розробників активний розвиток цього напряму.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що Китай оголосив бойкот компанії Apple. Повідомляється, що влада США змусили Google відмовитися від співпраці з китайським виробником смартфон Huawei. Компанії доведеться встановлювати на свої нові смартфони власну ОС, так як Android виявився недоступним. Тепер же китайський корпорації відмовляються від iPhone, і закликають купувати техніку від Huawei. Для Apple це означає втрату багатомільйонної прибутку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft засмутила користувачів. Повідомляється, що оновлення, які усувають різні уразливості на ПК сильно гальмують застарілі гаджети. Приміром, Windows 10 на застарілих комп'ютерах буде працювати на 40 відсотків повільніше. Власникам старих комп'ютерів радимо оновити свій гаджет.

Знай.uа писав, що компанія Mozilla випустила новий браузер, який прийшов на заміну Firefox. Сам по собі браузер працює помітно швидше, а також має широкий функціонал, щоб стати головним конкурентом Google Chrome.