Одна з найпопулярніших платформ для просування товарів, музики, фільмів та ігор – TikTok. Тільки один з популярних блогерів знімає відео з позитивним відгуком, як тисячі його колег по цеху роблять те саме, а звичайні користувачі будуть качати нахвалений контент.

Аналітики платформи mindGAME склали рейтинг із 500 найпопулярніших ігор, про які згадують у відеосервісі. Місця розподілялися за загальною кількістю переглядів та кількістю відеороликів.

На першому місці опинився проект, про який ви навіть могли не чути в українському сегменті TikTok.

Garena Free Fire, скріншот: YouTube
Garena Free Fire, скріншот: YouTube

Хто перший

На вершині таблиці опинилася Garena Free Fire, мобільна гра в жанрі королівської битви, яка ніколи не перевершувала таких ігор, як PUBG, Fortnite або Warzone, за загальною популярністю. Вона надзвичайно успішна лише в деяких регіонах – наприклад, у Південно-Східній Азії – і як гра, орієнтована на кіберспорт, одного разу навіть встановила рекорд за кількістю одночасних глядачів для кіберспортивного турніру.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів
Показати ще

За даними, було виявлено, що загалом у TikTok Garena Free Fire зібрала 888 мільярдів переглядів на 87,3 мільйонів відеороликів.

Roblox / фото: скріншот Youtube
Roblox / фото: скріншот Youtube

На другому місці – Roblox із 595 мільярдами переглядів на 66 мільйонах відео.

Fortnite / фото: скріншот Youtube
Fortnite / фото: скріншот Youtube

На третьому місці – Fortnite із 591 мільйоном переглядів 60 мільйонів відео.

Для порівняння, Call of Duty Warzone не потрапила навіть у першу десятку, як і Grand Theft Auto 5. Такі ігри, як Counter-Strike і Rainbow Six Siege, були витіснені Among Us і Genshin Impact, а однокористувацькі епопеї на кшталт Red Dead Redemption 2, Elden Ring та The Last of Us розташувалися десь у діапазоні 30-40 місць.

В останні тижні до списку увійшли деякі проекти, що стрімко зростають. Наприклад, Manor Lords набрала 28 мільйонів переглядів у 1700 відео, а Arena Breakout: Infinite набрала 14,9 мільйонів переглядів, також маючи близько 1700 відео.

Garena Free Fire, скріншот: YouTube
Garena Free Fire, скріншот: YouTube

Garena Free Fire – умовно-безкоштовна мобільна мультиплеєрна онлайн-гра, розроблена компанією 111dots Studio у 2017 році.
Працює тільки на Android та iOS.

Free Fire - це екшн, в якому гравці змагаються в режимі королівської битви, тобто воюють між собою за право стати останнім, хто вижив. На відміну від багатьох схожих проектів, це має систему розвитку персонажів та їх навичок.

Гра починається з того, що ви летить на літаку над картою. Маршрут у своїй вибирається випадковим чином. Після приземлення гравці можуть оглядати будівлі у пошуках зброї та спорядження, що допоможе їм вижити та перемогти інших гравців.

Нагадаємо, землі World of Warcraft знову у вогні: Blizzard випустила Cataclysm Classic з новими локаціями та підземеллями.

Раніше повідомлялося, творці Stellar Blade вирішили "переплюнути" Genshin: про які масштабні плани йдеться.

Також, "Побачимося, якщо вам пощастить...": українська студія Hologryph показала ігровий трейлер "SAND".