Цими днями з'ясувалося, що члени Європейського парламенту хочуть зобов'язати Європейську комісію зробити єдиний стандарт зарядного пристрою для всіх ґаджетах. А це в свою чергу приведе до того, що компанія Apple буде змушена відмовитися від свого стандартного роз’єму - Lightning, який використовується в iPhone.

Про це повідомляє іноземне видання BBC.

Відтак, як відзначається, у зв'язку з цією постановою, в Apple повинні перейти на USB Type-C, який використовується практично у всіх Android, або на безпровідну зарядку. Щоправда, в компанії уже зазначили, що пропоновані зміни аж ніяк не вписуються у їх плани та тільки перешкоджатимуть.

iPhone 5C
iPhone 5C

Як пояснюють у ЄС, це важливий крок, який допоможе значно скоротить кількість зарядних пристроїв, які, за оцінками, щороку становлять понад 51 тисячу тонн, та зберегти екологію планети.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це приносить надзвичайну шкоду довкіллю. Єдиний зарядний пристрій має підходити для всіх мобільних телефонів, планшетів, електронних книг та інших ґаджетів", — вважає член Європарламенту Алекс Аґіус Саліба.

Наразі дата голосування й деталі резолюції європарламентарів ще не відомі.

Нагадаємо, що компанія Apple похвалилася нереальним успіхом Apple Store: 50 мільярдів за додатки

Як повідомляв Знай.uа, компанія Samsung "позичила" логотип у Apple для нової технології: фото

Також Знай.uа повідомляв про Samsung, яка зробила віртуальну клавіатуру за допомогою столу і фронтальної камери.